E-PANOURISOLARE.INFO
Articole Panouri Solare arrow Blog arrow Panouri Solare arrow Panouri solare fotovoltaice pret
Panouri solare fotovoltaice pret PDF Print E-mail
Written by E-PANOURISOLARE.INFO   
Sep 19, 2011 at 05:19 AM

images/stories/1.jpgIncalzirea globala ce a atins cote alarmante si gradul ingrijorator de mare al poluarii au determinat oamenii sa isi indrepte atentia catre surse alternative de energie. Comportamentul de consum abuziv a dus la irosirea resurselor naturale si a adus planeta in pragul unui colaps. Situatia actuala necesita masuri urgente si eforturi sustinute atat din partea autoritatilor, cat si a omenilor de stiinta pentru dezvoltarea unor solutii sustenabile in vederea construirii unui viitor mai bun.

Lumina solara reprezinta cea mai buna sursa de energie alternativa, captarea ei realizandu-se prin mijloace artificiale, denumite colectori solari. Acestea celule stau la baza construirii panourilor solare fotovoltaice, prezente pe piata la un pret foarte ridicat. Panourile solare folosesc energia solara in procese termice, fotoelectrice sau fotovoltaice si genereaza, fara a folosi dispozitive mecanice intermediare, energie termica sau electrica.  Ele pot fi folosite in diverse aplicatii practice, randamentul si implicit pretul lor fiind determinat de materialele din care sunt confectionate. Panourile solare fotovoltaice sunt disponibile in general la un pret exorbitant datorita atat proceselor chimice complexe care stau la baza transformarii luminii solare in energie electrica, dar si materialului din care sunt confectionate: siliconul. Cristalele de silicon sunt combinate cu arsenicat de galiu si alte elemente semiconductoare ca au o capacitate foarte mare de a capta radiatia solara.  Cu cat cristalele de silicon sunt mai pure, cu atat randamentul panourilor este mai mare si pretul lor  mai ridicat.

In prezent se desfasoara cercetari ample pentru obtinerea unui echilibru intre constructie si mediu inconjurator, urmarindu-se realizarea unor dispozitive ecologice. In multe tari ale lumii au fost lansate programe ecologice si proiecte de lege menita sa constientizeze populatia de beneficiile exploatarii surselor alternative de energie, in principal ale energiei solare. Pe langa impactul pozitiv asupra mediului, un factor foarte important de care se tine cont in promovarea utilizarii panourilor fotovoltaice il reprezinta si confortul de care beneficiaza consumatorii.   Majoritatea studiilor desfasurate in domeniu au relevant faptul ca dispozitivele care folosesc energie solara asigura aproximativ 80%din necesarul de energie electrica, fara a fi daunatoare mediului ambiant.

Pentru a genera un procent cat mai mare din necesarul energiei electrice, panourile solare trebuie sustinute si de alte dispozitive, cum ar fi baterii sau invertoare. Se obtine astfel un ansamblu complex care poate asigura o independenta destul de mare fata de reteaua electrica. Pretul unui asemenea sistem variaza in functie de dimensiunile cladirii careia ii va fi atasat si de nevoia de energie a acesteia. Pentru o locuinta de 150 m2, pretul panourilor solare fotovoltaice se incadreaza intre 15-20.000 euro. Bineinteles, aceasta investitie nu este la indemana oricui, dar guvernul vine in sprijinul persoanelor interesate  prin acordarea unor subventii care sa acopere 90%din costuri. De aceste subventii pot beneficia atat persoanele fizice, cat si firmele sau anumite institutii.

Viitorul panourilor solare fotovoltaice se arata promitator in ciuda pretului in continuare foarte mare al acestora. Desi investitiile sunt destul de modeste in anumite zone, cercetarile si eforturile de a gasi solutii avanseaza. Se incearca producerea unor panouri solare disponibile in dimeniuni mai mici, dar capabile sa genereze cantitati impresionante de energie electrica. O provocare o reprezinta si performantele acestora  pe timpul noptii sau pe parcursul iernii. Studiile arata insa ca in cativa ani vom beneficia de panouri solare fotovoltaice capabile sa capteze radiatia infrarosie, construite din materiale la fel de eficiente, dar cu un pret mai scazut.

Last Updated ( Sep 20, 2011 at 03:16 AM )
Articole Panouri Solare
Login Form
Username

Password

Remember me
Password Reminder
No account yet? Create one
Latest News
Syndicate
Who's Online
We have 1 guest online
Partners

Xchange.ro

Catalog web

Top25.ro

Director Web RGO

PeAlese.com - Director Premium de site-uri romanesti. Inscriere gratuita!

Director Web

Jante Auto

Fier Forjat

Bancuri Bula - Bancuri Tari - Bancuri Noi

policarbonat celular

Adauga site in top online afaceri economie echipamente

EuroStoc

Cauciucuri de iarna

Cere.ro - Conecteaza-te

Perioada fertila

 Index Web Directory

Web design

TRAFIC TRIPUL - Directo Web

ClickLink.ro

Adauga site in top online afaceri economie echipamente

top-portal - Director Linkuri

Fotograf Nunta

Cel mai cuprinzator director romanesc

Portal OK

Catalog Firme

Director Web dYr.ro

Director Web

Director

Director Web

Topindex.ro - Director web

Director Web de Top

Filme, muzica, divertisment - Director

SEO Blog

SiteIndex

Director Web

Directo IT

Cel mai cuprinzator director romanesc

Jebo - Catalog de linkuri

LinkPlus

LinkPro - Director Web

Jocuri de gatit

educatie si stiinta

Director web gratuit

Jocuri

Director web

Director Web Online

Jocuri

Director web gratuit

Director Web Gratuit - SEO Friendly

Director Web Xpert Group

NetFlash.ro la indemana ta!

LizarDirector - director web romanesc

Director web

director web

Director Web Click-uri

Service masini de spalat

 

Curatenie